erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Erdélyi hírek
Tisztázzák a gazdaadókat
2012. március 01. csütörtök
A mezőgazdasági tevékenységekből származó jövedelmek megadózásáról tárgyalt a héten Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár és Édler András RMDSZ-es parlamenti képviselő a pénzügyminisztérium adópolitikákért felelős államtitkárával, Dan Lazărral, valamint a minisztérium felelős vezérigazgatójával, Doru Dudaşsal.
Bővebben...
 
Kezdődhet a területalapú támogatás igénylése
2012. február 29. szerda
Március elsején kezdődik a területalapú támogatás (SAPS) igénylési időszaka, idéntől első alkalommal már csak elektronikus formában nyújthatják be a kéréseket a gazdák. Az elmúlt öt évben majdnem kétezerrel nőtt a támogatást kérő Hargita megyei gazdák száma, a támogatott területek mértéke viszont valamelyest csökkent.
Bővebben...
 
Sok külföldi termelési céllal vásárol földet
2012. február 24. péntek
Másfél éve maradt Romániának, hogy tárgyalások útján elérje az Európai Uniónál a külföldi magánszemélyek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítását.
Bővebben...
 
Megadóztathatják a parlagföldeket
2012. február 23. csütörtök
ImageAz új mezőgazdasági miniszter egyik első, legfontosabb intézkedése a jelek szerint a parlagon hagyott földek felé irányul. Stelian Fuia bejelentette, hogy már elkészült a kormányrendelet-tervezet, amely hamarosan a kabinet elé kerül, majd az elfogadását követően bevezetik a megmunkálatlan földek plusz megadóztatását.
Bővebben...
 
X. NYÁRÁDSZEREDAI KERTÉSZNAP
2012. február 20. hétfő
ImageIdén is megrendezésre kerül a Nyárádszeredai kertésznap, immáron 10. alkalommal.
Bővebben...
 
Versenyre kelni a feketezöldséggel?
2012. február 15. szerda
ImageKomlósi Imre feketegyarmati nagybani kertésszel az elmúlt évi munkát értékeljük, illetve az idei termés előkészületeit, kilátásait taglaljuk.
Bővebben...
 
Gazdálkodók, vállalkozók figyelmébe: visszaigényelhetik a bankhitelek kamatait
2012. február 11. szombat
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) értesíti az érintetteket, hogy azok a gazdálkodók vagy vállalkozók, akik a 206/2011. módosított törvény által jóváhagyott 25/2010. Sürgősségi Kormányrendelet értelmében igényeltek hitelt, kamatainak visszatérítésére folyó év február 15-ig adhatnak be kérvényeket, előzetes jóváhagyásra.
Bővebben...
 
Meghosszabbították a 112-es támogatási programot
2012. február 10. péntek
Februárban is fogadják a pályázatokat a fiatal gazdák indulását támogató 112-es mezőgazdasági program keretében – jelentette be a mezőgazdasági tárca.
Bővebben...
 
Székelyföldi mezőgazdasági szakemberek lobbiznak Brüsszelben
2012. február 10. péntek
A Hargita megyei önkormányzat két szakembere is részt vesz az Európai Régiók Közgyűlésének keretében működő mezőgazdasági és vidékfejlesztési munkacsoport tevékenységében, amely javaslatokat tesz az Európai Unió közös agrárpolitikájára.
Bővebben...
 
Nagy az érdeklődés a a fiatal gazdák támogatására kiírt pályázatra
2012. január 31. kedd
Soha nem tapasztalt érdeklődést váltott ki a mezőgazdászok sorában a fiatal gazdák támogatására kiírt pályázat, ahol a támogatás 25 000-ről 40 000 euróra emelkedhet.
Bővebben...
 
Megmenti az őszi vetést a havazás
2012. január 25. szerda
A kiadós havazás következtében megmenthető az őszi vetés, véli Könczei Csaba. A Kovászna megyei mezőgazdasági igazgatóság vezetője szerint Háromszéken a repce-termés ment kárba a szárazság miatt.
Bővebben...
 
Románia továbbra sem adna el földet
2012. január 23. hétfő
ImageRománia szeretné elérni, hogy 2020-ig meghosszabbíthassa a termőterületek külföldieknek történő eladását sújtó moratóriumot – jelentette be csütörtökön Valeriu Tabără mezőgazdasági miniszter.
Bővebben...
 
Vészharangot kongat a termelőszövetség
2012. január 20. péntek
A Mezőgazdasági Termelők Országos Szövetsége (LAPAR) tiltakozást szervezne, amennyiben Emil Boc miniszterelnök nem hajlandó fogadni a szervezet képviselőit, hogy tárgyaljanak a mezőgazdaságot érintő súlyos problémákról.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 120 - 136 / 624