erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Erdélyi hírek
Kiegészítő állami pótlékot kapnak a termelők
2012. május 14. hétfő
ImageA zökkenőmentes őszi vetési kampány biztosítása érdekében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium egy olyan kormányhatározat-tervezetet fogadott el, amely kiegészítő pótlék formájában támogatást juttat a gazdáknak. A pótlék az őszi kultúrák – búza, árpa, repce, tritikálé, rozs – létrehozásának finanszírozását hivatott kiegészíteni.
Bővebben...
 
Reformokat ígér az új miniszter
2012. május 03. csütörtök
ImageReformokat, az ország mezőgazdasági lehetőségeinek hatékonyabb kihasználását, a vidéki környezet fejlesztését, illetve az úgynevezett nadrágszíjparcellák felszámolását ígérte Daniel Constantin, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium élére jelölt politikus.
Bővebben...
 
Agraria - nagykiállítás Kolozsváron
2012. május 03. csütörtök
Image
Bővebben...
 
Egyre többen pályáznak
2012. április 13. péntek
ImageAz Európai Uniós forráslehívásokat és az elmúlt évek vidékfejlesztési támogatásainak kifizetéseit elemzi Tánczos Barna mezőgazdasági és vidékfejlesztési államtitkár kabinetje annak érdekében, hogy feltérképezzék, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az új Közös Agrárpolitika (KAP) előkészítésekor.
Bővebben...
 
Állami kártérítés burgonyatermesztőknek
2012. április 13. péntek
Image7,457 millió lejes állami támogatást hagyott jóvá a kormány, kártalanításkéntazoknak a burgonyatermelő gazdáknak, akiknek a termőterületeit a 2010-es termések miatt karanténba helyezték, tájékoztatott szerdán Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár.
Bővebben...
 
A korai virágzású gyümölcsöknek jelentősen ártott a húsvéti lehűlés
2012. április 13. péntek
Image A korai virágzású gyümölcsökben jelentősebb kárt okozott a hét eleji fagy a nyugati megyékben – tudta meg a Krónika az érintett mezőgazdasági igazgatóságtól, valamint a termelőktől. A fagy a korai fajtájú kajszibarackot, cseresznyét és a meggyet károsította leginkább.
Bővebben...
 
A mezőgazdaság a folyamatos fejlődés motorjává válhat
2012. április 10. kedd
ImageStelian Fuia, mezőgazdasági miniszter pénteken Suceavan azt nyilatkozta, hogy a termelők szövetkezése lehetővé teszi, hogy a mezőgazdaság a „fejlődés folyamatos motorjává” váljék, hangsúlyozta, „a társulás még senkit sem ölt meg”.
Bővebben...
 
A mezőgazdasági miniszter támogatja a termelők szövetkezését
2012. április 08. vasárnap
A mezőgazdasági miniszter, Stelian Fuia kifejtette, az ágazat fejlődése szempontjából szükség van a társulásra.
Bővebben...
 
Kínai fokhagymát árulnak a kistermelők
2012. március 30. péntek
ImageKínai fokhagymát árulnak helyi termékként, fagyott gyümölcsöt forgalmaznak, nem tüntetik fel az árakat és másodosztályú árut kínálnak első osztályúként egyes piaci árusok Szatmár megyében – derül ki a fogyasztóvédelmi hatóság múlt hónap során végzett ellenőrzéseiből.
Bővebben...
 
A tavalyi aszály ellenére nem drágultak a zöldség- és gyümölcsfélék a piacokon
2012. március 26. hétfő
Image A tavalyi aszály okán beharangozott százszázalékos drágulás ellenére az erdélyi és partiumi piacokon az árusok még mindig a tavalyi árakon kínálják a legtöbb terményt.
Bővebben...
 
Átlátható lenne az adózás a mezőgazdaságban
2012. március 26. hétfő
Átláthatóbb adózási rendszert szorgalmaz a mezőgazdasági termelők számára az RMDSZ. Tánczos Barna, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára tegnap Sepsiszentgyörgyön elmondta, a pénzügyminisztérium képviselői is egyetértenek, hogy az önfenntartó vagy a termény csak egy csekély részét értékesítő kisgazdák nem kellene adót fizessenek jövedelmük után.
Bővebben...
 
Nem kell adózni a mezőgazdaságból származó jövedelem után
2012. március 22. csütörtök
A mezőgazdasági jövedelem nem adózandó. „Az egész országnak kikapartuk a gesztenyét, most már teljesen egyértelmű, hogy a mezőgazdaságból megvalósított jövedelem után nem kell adózni", fogalmazta meg Ambrus Attila a Kovászna megyei Pénzügyi Igazgatóság vezetője.
Bővebben...
 
Pályázzon a területalapú támogatásra! - VIDEÓ
2012. március 20. kedd
Vákár István, a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizető Ügynökség Kolozs megyei igazgatója számol be a mezőgazdasági vonatkozású uniós- és kormány-pénzek lehívási lehetsőségeiről.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 103 - 119 / 624