erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Szőlő és bor
Megkezdődött a nagyszüret Villányban is
2007. augusztus 23. csütörtök
ImageRendkívül korán kezdődik a villányi szüret, Bock József szerint a 20-25 százalékkal kevesebb termés magasabb árakat eredményezhet
Bővebben...
 
Az Arad-Hegyalja-i borvídék
2007. augusztus 14. kedd
ImageCholnoky Viktor elbeszéléseiben az „előkelő” budapesti éttermekben ménesi bort isz­nak
Bővebben...
 
Rizlingszilváni
2007. augusztus 13. hétfő
ImageA legtöbb országban nemesítőjéről elnevezve ismerik Müller Thurgau néven. Az EU-ba lépés után néhány átmeneti év elteltével nálunk is ez a név használható.
Bővebben...
 
Szűkül a tokajit gyártók száma
2007. augusztus 13. hétfő
ImageAz Európai Unió és Ausztrália közötti megállapodás értelmében a déli földrészen készült tokajikat ugyan még tíz éven át forgalmazhatják ezen a néven, ám az ausztrál tokaji kiszorult azokból az országokból, amelyekkel az unió bormegállapodást kötött.
Bővebben...
 
Borkategóriák
2007. augusztus 12. vasárnap
ImageA kóstolandó borok közötti eligazodásban segítenek a törvényes rendelkezések és az ezekre épülő szabványok, amelyek meghatároznak bizonyos előírásokat.
Bővebben...
 
Borok erdélyből - Balla Géza pincészete - Ménes-i borvidék
2007. augusztus 11. szombat
ImageCsúcs kategóriás borászattal ismerkedtünk meg az elmúlt 1-2 évben a Partium-hoz tartozó Arad Hegyalja-ként is emlegetett ménesi borvidéken.
Bővebben...
 
Várnak még Villányban a formaüveg bevezetésével
2007. augusztus 07. kedd
ImageA villányi borvidéken 2006-ban vezették be az új eredetvédelmi rendszert. Ez szabályozza a termelhető szőlőfajtákat, az egy hektáron előállítható maximális mennyiséget, a piacra kerülést, de még a metszés bizonyos részleteit is.
Bővebben...
 
Gyenge termés!
2007. augusztus 05. vasárnap
ImageKevesebb és gyengébb minőségű bortermés várható az augusztussal megkezdődött az új borpiaci évben Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára szerint.
Bővebben...
 
Két héttel korábban kezdődik a szüret
2007. augusztus 01. szerda
ImageBadacsonyban a szokottnál két héttel korábban, kedden kezdődött a legkorábban érő európai szőlő, a Csabagyöngye szüretelése - mondta az InfoRádiónak a Varga pincészet borásza.
Bővebben...
 
Nyári szüret Tokaj-hegyalján
2007. július 30. hétfő
ImageCsaknem egy hónappal tart előrébb a tokaji szőlő érése az átlagos évekétől. A korai szőlőfajták szedése nagy valószínűséggel a Tokaj-hegyaljai borvidéken is már augusztus közepén kezdődik.
Bővebben...
 
Nívós könyv a magyar borvidékekről
2007. július 25. szerda
ImageA 2007-es év nemzetközi boros könyve kategóriában a Louis Roederer díjért Stehpen Brook, Oz Clarke és James Halliday szállnak még versenybe.
Bővebben...
 
Már augusztusban kezdődik a szüret
2007. július 24. kedd
ImageElégnek az ízek a szőlőszemekben, ha tovább marad a nagy hőség és nem lesz olyan zamatos a bor - állítják a villányi borászok.
Bővebben...
 
Oxidációs folyamatok az élő szervezetben
2007. július 21. szombat
ImageAz élő sejtek energiatermelő szervecskéiben, a mitokondriumokban az energiatermelő folyamat (oxidatív foszforiláció) során természetes módon keletkeznek peroxid- és szuperoxid gyökök.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 35 - 51 / 60