erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Szőlő és bor
Erdélyi győztes a "So, You Think You Know Wine?" idei évadában
2013. augusztus 18. vasárnap
ImageA “So, You Think You Know Wine?” harmadik évadában Kanada legismertebb, díjnyertes borszakértői(sommelier) és borbírálói vettek részt.
Bővebben...
 
Elűzi a fehérbor az új influenzát
2011. február 14. hétfő
ImageKellemes és hatékony módot javasol az influenza, egyben a H1N1 vírus elleni védekezésre Tihanyi László orvos. A doktor azt tanácsolja, esténként fogyasszunk el két deciliter fehérbort, ami megvéd minket attól, hogy a vírus bejusson a sejtjeinkbe.
Bővebben...
 
Háztájira fogott erdélyi borpiac
2010. április 11. vasárnap
ImageCsávossy György szerint a hazai kistermelőknek a saját pincéjükben érdemes értékesíteni a bort
Bővebben...
 
Egészséges a mértéktartó borfogyasztás
2010. február 02. kedd
Image A vörösbor tannint, azaz csersavat tartalmaz, amely a szőlőgerezdek kipréselésekor keletkezik. A csersav tehát természetes tartósítószer, ami a bor érésének és kifejlődési folyamatának alapvető alkotóeleme.
Bővebben...
 
A borkészítés lényege, hogy a bor magán hordozza származási térségének jegyeit
2009. december 05. szombat
ImageSzabó Zoltánt, az erdélyi származású, Kanadában élő magyar borszakértőt a Wine International Magazine Who’s Who in Canada című cikke az egyik legkiemelkedőbb borszakértőként mutatta be a világnak. A kiváló szakembert kérdeztük a gasztronómiai tanácsadásról, a romániai borokról és kedvenc erdélyi ételéről.
Bővebben...
 
Hogyan készül az Ovidiu Könnye vagy Lacrima lui Ovidiu
2009. október 17. szombat
ImageKétségkívul Erdély (és egyben az egész ország) legegyénibb és legérdekesebb bora. Stílusát illetőleg a csemege, desszertborok kategóriájába tartozik.
Bővebben...
 
Hogyan készül a Tokaji Aszú
2009. október 17. szombat
ImageA Tokaji neve még a magyar himnuszban is benne van! Tokaji, általában édes bor, "aszú", a Tokaj-Hegyalja bor régióban készül, Magyarorszag észak-keleti reszében.
Bővebben...
 
Érdekességek és tévhitek a borok világából
2009. október 11. vasárnap
ImageAz előző cikkekben arra kerestük a választ, hogy „Miért ennek a bornak az ára 3 euró és a másiknak 100 euró”, a válasz eléggé komplexre is sikerült.
Bővebben...
 
A hedonista borszakértő - Szabó Zoltán Sanghajban nyitott vendéglőt
2009. március 18. szerda
ImageSzabó Zoltánt, az erdélyi származásű magyar borszakértőt, aki Kanadában él, de bejárja a világot minden esztendőben, a Wine International Magazine „Who’s Who in Canada” cikke az egyik legkiemelkedőbb kanadai borszakertőjeként mutatta be a világnak! Minden évben bíráskodik nálunk(Magyarország) is a Pannon Bormustrán, innen ismerhetik a hazai borászok, borértők.
Bővebben...
 
Tévhitek a borok világából - Sommelier Szabó Zoltán által
2009. március 15. vasárnap
Image“Az óbor a jó bor!” mondja a hagyományos mondás. De vajon, tényleg így van-e?
Bővebben...
 
A jó román bornak is kell a cégér
2008. december 02. kedd
ImageUgrásszerűen fejlődik romániai borpiac, ennek ellenére még mindig messze áll az Európában megérdemelt helyétől, ami elsősorban a rosszul szervezett marketingnek tudható be - írja a kolozsvári Krónika című napilap.
Bővebben...
 
Murfatlar: 32%-al gazdagabb szőlőtermés
2008. augusztus 26. kedd
ImageAz elmúlt évek legjobb termésére számít a Murfatlar Románia 2008-ban. Erre az évre csaknem 30 ezer tonna termésre számítanak a szakemberek, ez pedig 32%-al több mint 2007-ben.
Bővebben...
 
Szilágysági borok versenye
2008. május 27. kedd
ImageHetedjére versenyeztették boraikat a Szilágy megyei gazdák. Az idei minőségre, sajnos, a tavalyi rossz időjárás is rányomta bélyegét.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 17 / 60