erdélyi
kertészeti portálErdélyi kertészeti cégkatalógus

Top Gardening Exotic Flowers Plants  Seeds
All Gardening Sites
Hírek
Nemzeti büszkeségünk, a Pálinka legrangosabb seregszemléje - Országos Pálinkaverseny 2014
2014. február 11. kedd
ImageFelhívás - A Pálinka Nemzeti Tanács az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyről, valamint az érzékszervi bírálók képzéséről szóló VM rendeletben foglalt felhatalmazás alapján az idén új alapokra helyezve rendezi meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt.
Bővebben...
 
Életrevaló Gyermekmisszió
2014. február 06. csütörtök
Image Erdélyi kertészek figyelmébe! - Felkérés partnerségre
Bővebben...
 
A cukorrépa termelők helyzete
2014. február 06. csütörtök
Kalocsa, 2014. február 6., csütörtök (OTS) - Az Agrana Cukor Kft. és a Magyar Cukor Zrt. vezetői valamint a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének képviselői 2014. január 24-én tárgyalást folytattak a 2013/2014 (2013. évi cukorrépa termelés) és a 2014/2015 (2014. évi cukorrépa termelés) cukorévek termelésének feltételeiről.
Bővebben...
 
Meleg tavasz és nyár áll előttünk
2014. február 06. csütörtök
ImageNemzetközi intézetek modellfutásai alapján, az idei tavasz és nyár az átlagosnál melegebb lehet, átlagos, vagy annál kevesebb csapadék mellett. Aszályos év állhat előttünk.
Bővebben...
 
Magyar bor a Qatar Airways fedélzetén
2014. január 28. kedd
ImageMegállapodás született a Qatar Airways és a Dereszla Pincészet között, mely értelmében a borászat hivatalos beszállítói státuszt kapott a világ egyik legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosító légitársaságánál.
Bővebben...
 
Tetőtéri üvegházak lesznek Brüsszelben?
2014. január 18. szombat
ImageA világ lakósságának fele már városokban él. Kevesebb mint két generáció múlva 6.3 milliárd ember fog városokban, házakban élni. Következtetések?
Bővebben...
 
Év Bortermelője 2013 Magyarországon
2013. december 07. szombat
Image2013. december 6-án 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője 2013” cím nyertesét.
Bővebben...
 
Bambusz lehet a közeljövő csúcsnövénye?
2012. április 16. hétfő
ImageA bambuszt tartják a közeljövő csúcsnövényének, amelyből textíliát és építményt egyaránt lehet készíteni. Ezek mellett kiváló szén-dioxid elnyelő tulajdonsága segíti az üvegházhatás csökkentését, és nem mellékesen munkát ad a világ szegényebb országaiban élőknek.
Bővebben...
 
Magyar-román agrárberuházások a Dél-Alföldön
2011. március 25. péntek
A román-magyar határon is átívelő mezőgazdasági beruházás-sorozat indul a Dél-Alföldön.
Bővebben...
 
Rossz marketing keseríti a jó magyar bort?
2011. február 23. szerda
ImageRendkívül befogadó piac a tengerentúli, a magyar borok mégsem jelennek meg Amerikában. A magyar borok kitűnőek, a borászok felkészült, jó szakemberek de mégsem sikerül a világhódítás
Bővebben...
 
Vízhiány fenyegeti a világ mezőgazdaságát, kevés lesz az élelem
2011. január 17. hétfő
A világszerte több mint egymilliárd embert foglalkoztató mezőgazdaság súlyos válságban van, mivel az egyre szűkösebben rendelkezésre álló víz fő fogyasztójának számít, miközben hatalmas mennyiségű üvegházgázt állít elő – figyelmeztet a Worldwatch Institute elemzésében.
Bővebben...
 
Csúcson az európai búzaár az ausztrál árvíz miatt
2011. január 10. hétfő
ImageCsúcsra emelkedett ma az európai malmi búza jegyzése, mert az ausztráliai árvíz komoly szállítási fennakadást okozott és tovább növelte a globális gabonaellátást övező aggodalmakat.
Bővebben...
 
Génmódosítás: nincs konszenzus
2010. szeptember 30. csütörtök
ImageEzúttal sem jutottak egységes álláspontra az Európai Unió tagországainak mezőgazdasági miniszterei a génkezelt növények engedélyezési rendszerének megváltoztatásáról Brüsszelben.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 17 / 79